Japanese Art in the Era of Fukushima på X AND BEYOND

Jeg har tidligere skrevet om min begejstring for det lille udstillingssted X AND BEYOND. Det har fra starten af været tænkt som et midlertidigt projekt af bestyrer og kurator Jacob Lillemose. Men nu er vi desværre allerede kommet til sidste fernisering: Japansk samtidskunst og Fukushima Del 3. Udstillingen kan ses til og med den 2. juli 2017.

Japanese Art in the Era of Fukushima viser for første gang japansk samtidskunst og dens reaktioner på Fukushima-katastrofen i 2010 på en kunstinstitution uden for Japan. Undertitlen på udstillingerne er “If only radiation had color.” Og det er nok også det, som skræmmer mig mest ved atomulykker; du har ingen mulighed for at se strålerne kun mærke konsekvenserne af dem. Ser du det usynlige i videoværkerne, må du selv finde ud af ved at besøge X AND BEYOND.

Heldigvis fortsætter Jacob sit virke på Medicinsk Museion, som jeg tidligere har besøgt ifm. en podcast. Det er et vildt sted, og jeg glæder mig til at se, hvad der kommer ud af det samarbejde.

Værd at vide

xandbeyond.dk