Åbning af udstillingen Poetry of Colors på K20 i Düsseldorf

Jeg havde mit første møde med Etel Adnan ved åbningen af hendes soloudstilling ‘Poetry of Colors’ på K21 – Kunstsammlung i Düsseldorf. Hendes malerier, som er ydmyge i størrelse, fyldte rum og udstillingen med deres skønhed og betydning.

Etel Adnan blev født i Beirut i 1925 og døde i Paris i 2021. Hun var en bemærkelsesværdig kunstner, filosof og digter, og tilbragte størstedelen af sit liv i Libanon, Frankrig og USA. Hendes multikulturelle baggrund og rejser inspirerede hendes kunst og filosofi og hjalp hende med at udvikle en unik stil og perspektiv.

Poetry of Colors

Adnans malerier på udstillingen var domineret af farver, herunder røde, gule og blå nuancer, som stod i kontrast til hendes mere subtile og bløde pastelfarver. Hendes værker var både abstrakte og figurative og indeholdt referencer til bjerge og landskaber, såvel som geometriske former og abstrakte linjer.

Etel Adnan - Poetry of Colors 17
Etel Adnan - Poetry of Colors 18
Etel Adnan - Poetry of Colors 28

‘Poetry of Colors’ var en unik mulighed for at se Adnans arbejde på en sammenhængende måde og vise, hvordan hendes arbejde har udviklet og ændret sig over tid, hvilket afspejler hendes livserfaringer og kunstneriske rejse.

Etel Adnan - Poetry of Colors Digt
I say that I’m not afraid of dying because I haven’t yet had the experience of death. On the walls of an overheated bedroom images on paper fade like my bones in a bed. Women love the night which hides their lack of love.

Etel Adnan var også digter, og jeg købte digtsamlingen ‘Time’ fra 1995 i museumsbutikken. Samlingen gør så godt inden sengetid og ikke blot åbner mig, men fører mig til en anden tid og et andet sted.

Jeg håber på, at der ikke kommer til at gå alt for mange år inden vi får en soloudstilling med hendes værker i Danmark.

Værd at vide

Etel Adnan. Poetry of Colors
1. april til 16. juli 2023
kunstsammlung.de