Sarah Sze på Copenhagen Contemporary

Det er altid skønt at gå turen fra Nyhavn, over Inderhavnsbroen hvorfra du tydeligt kan se de store Cér, som markerer stedet, til den unikke beliggenhed på Papirøen. Deres lokaler tilvejebringer rigelig med plads til store kunstværker og -installationer, og deres ferniseringer er bare det lækrere.

Til tiden

I denne omgang er det ét værk, en installation af kunstneren Sarah Sze med titlen ?Timekeeper?. Med kødannelsen uden for og trængsel omkring installationen, var det i mere end en forstand svært at komme ind i værket. Installationen består af borde og stole, en masse stålwirer, opsatte papirstykker, billeder af ure og landskaber. Alt sammen i et stort rod. Det må uvægerligt skifte form, hver gang det udstilles et nyt sted. Tanken ramte mig, at det sikkert ville være sådan at Dr. Emmett Browns arbejdsværelse ville se ud, hvis hans geniale side gik over i den rent gale.

Ind i det

Værket mindede mig om kunstinstallationen ?Agora? af kunstnerduoen Jens & Morten, som desværre ikke længere kan ses på Kunstforeningen GL STRAND. Her var også mange effekter, enkeltdele og idéer. Det stod bastant og urokkeligt med sine jernkonstruktioner. ‘Agora? indbød dig til fysisk at gå ind i værket, at blive omringet af det, det gør ?Timekeeper? ikke. I stedet kan vi stå og betragte det orkestrerede kaos.

Med William Kendriges udstilling på Louisiana i frisk erindring, var det svært at blive imponeret eller rørt. Tiden er også et tema i værker. Men deroppe blev jeg overvældet, bevæget og fik tankerne i gang på en helt anden vis. Der er ikke tale om et fejlskud, men det er heller ikke det bedste, som Copenhagen Contemporary har budt på. For der er det med Copenhagen Contemporary, at det er svært ikke at have høje forventninger.

Værd at vide

copenhagencontemporary.org