Syv gode råd til hvordan du kommer i gang med at blogge

Bloggen her har netop kunne fejre sit 7 års jubilæum. Overvejer du også, at komme i gang med at blogge? Så er her syv gode råd, inden du går igang.

1) Kan det betale sig at blogge?

Nej, og ja! Hvis du starter med at blogge for at tjene penge på det, kan du hurtigt blive skuffet. At blogge er et langt sejt træk. Til gengæld er det en fantastisk mulighed for at blive en del af nye netværk, komme i kontakt med potentielle samarbejdspartnere og arbejdsgivere.

2) Hvad skal jeg blogge om?

Spørg din kæreste eller venner. De ved helt sikkert, hvad du ikke kan lade være med at snakke om.

3) Hvordan finder jeg min (blog)stil?

Ved at skrive løs. Du har ikke 100.000 læsere på dit første indlæg, så der er tid nok til evaluere, forbedre og finde råd.

4) Hvor tit skal jeg blogge?

En begynderfejl er at sammenligne sig med avisernes hjemmesider, netportaler osv. Det går du død på! Husk at en blog er et personligt medie. Blog derfor når du har tid, overskud og noget på hjerte.

5) Er folk overhovedet interesseret i at jeg blogger?

Helt klart? Blogs er ikke et andenrangs medie. Bloggen lever af din passion, og hvem er ikke interesserede i at snakke med et passioneret menneske?

6) Hvilken platform skal jeg bruge?

WordPress, ingen diskussion! Find en host, der tilbyder 1-click installation af WordPress.

7) Ok, jeg er interesseret, men hvad skal min blog hedde?

Uanset hvad, køb dit eget navn som domæne. En mail fra jais@jaisikkala.dk er mere professionelt end fra en Gmail. Og det er intet problem at videresende dine mails til Gmail. Brug Google, hvis du ønsker et andet domænenavn. Er navnet taget på Instagram, af et band eller lignende, er du bagud på forhånd. Det var lidt af, hvad jeg kan byde ind med af råd.