Ferniseringsfredag: Mater, Etage Projects & Galleri Benoni

S√• blev det fredag og dermed #ferniseringsfredag. ūüôā CPH:DOX og for√•rssnue har gjort, at det er et lille stykke tid siden sidst. Til geng√¶ld var min gode ven, Jacob, frisk p√• at tage med – super sk√łnt. Det er altid godt at have en ven at spille op af, n√•r det handler om kunst. N√•r jeg er afsted alene f√•r jeg (n√¶sten) for hurtigt dannet mig en mening om kunsten.

Mater Earth Gallery

F√łrst tog vi en tur omkring Mater Earth Gallery, der har lavet en pop-up shop p√• Gothersgade 43. Mater skaber interi√łr med b√¶redygtighed. Virksomheden blev grundlagt i K√łbenhavn i 2006 af Henrik Marstrand og har nu shops i bla. London og Hamborg.

Mater Earth Gallery

Jeg syntes at det er vildt sp√¶ndende at se, hvordan at virksomheder fors√łger at med-skabe l√łsninger p√• de voldsomme udfordringer, der banker p√• vores f√¶lles hjem, jorden. Matter laver m√łbler af bla. gammelt fiskenet – tro mig, du vil ikke vide det, hvis du ikke vidste det. Du har indtil 31. maj f√łr Mater pop up shoppen forsvinder. materdesign.dk

Etage Projects & Jerszy Seymour

Efter det skandinaviske design og dets rene linjer i Mater, havde jeg brug for at opleve det stik modsatte. Derfor tog vi forbi Etage Projects i Borgergade 15E. Jeg elsker stedet. Galleriets udstillinger udfordrer mig igen og igen på den fede måde. Etage Projects er et forfriskende modpol til den konventionelle kunst på gallerierne og den almindelige måde at fremvise den på Рog så minder Etage Projects mig om kunstscenen Berlin.

Det var ikke fernisering. Galleriet var lige ved at lukke, da vi kom forbi ved sekstiden, men de var s√łde og holdt galleriet √•bent kun for os. Udstillingen ‚ÄėSacred Mountain‚Äô af designeren Jerszy Seymour, der er bosiddende i Berlin, √•bnede i februar og kan ses t.o.m. 27. april 2019. Hans v√¶rker er for vilde og med fuld tryk p√• farverne. K√łkkeninstallationen (se billedet ovenover) ligner et v√¶rk Jackson Pollock kunne have lavet, hvis han havde f√•et en overdosis Red bull, taget de forkerte malerb√łtter i farvehandlen og forvekslet v√¶rkstedet med k√łkkenet. V√¶rkerne stikker i alle retninger. Om det er kunst eller design, er jeg fuldst√¶ndig ligeglad med. Det taler til mig. etageprojects.com

Galleri Benoni & Paco Pomet

Sidste stop var fernisering p√• Galleri Benoni, hvor den spansk maler Paco Pomet (f. 1970) fremviser ni v√¶rker (hvad jeg kunne t√¶lle mig til) samlet under titlen ‚ÄėNo Places‚Äô. Paco Pomet er en √¶gte surrealist, uden at du f√•r stukket en gaffel i √łjet. Hans oliemalerier er imponerende flotte. I sig selv er det en nydelse at g√• i pendulfart frem og tilbage til l√¶rredet for at se, hvordan at detaljerne manifesterer sig i sin helhed.

Galleri Benoni & Paco Pomet

Surrealistiske v√¶rker kr√¶ver n√¶sten fortolkning. For hvorfor g√łr kunstneren det reelle, det vi har en f√¶lles opfattelse af, underligt og uforst√•eligt? Paco Pomet putter lagener over bjerge, binder b√łrneh√¶nder sammen, forvandler operationsbordet i operationsstuen til en landevej. Der er nok at give sig i kast med, og min ven og jeg brugte sammenlagt t√¶t p√• en time p√• at analysere dem. Det er immerv√¶k langt over, hvad jeg plejer g√łre.

Villa Kultur & næste kunststop

Jeps, det var det var den #ferniseringsfredag. Var faktisk ogs√• et smut forbi Villa Kultur, men festen var ved at d√ł ud, da jeg kom. Villa Kultur er en super charmerende villa p√• √ėsterbro. En non-profit forening og et kulturf√¶llesskab, som √łnsker ‚Äúat tage det f√łrste af mange skridt mod at definere en ny m√•de, hvorp√• kultur bliver skabt.‚ÄĚ Hold √łje med dem Facebook og Instagram. Det g√łr jeg i hvert fald. villakultur.dk I n√¶ste er uge er jeg blevet inviteret en tur til Silkeborg. Her skal jeg bes√łge Museum Jorn. Jeg gl√¶der mig b√•de til museet og turen gennem Danmark. Der bliver masser af stories p√• Instagram.

Villa Kultur

Det var min #ferniseringsfredag og to absolut anbefalelsesværdige udstillinger. Uanset hvor hurtig jeg bevæger mig rundt i Hovedstaden kan jeg kun nå en lille smule.