Inspired By på Huset: Saint Best

Musikagenturet Wonderwhy har lavet et samarbejde med Huset og Musikcaféen om et nyt koncept med titlen ?Inspired By?. Konceptet går ud på at dedikere en hel aften til et nyt skud fra den danske undergrund, samt artistens største musikalske inspirationskilde. Vi var med den første aften, hvor det danske band Saint Best både skulle tale om og hylde synthpop-pionererne Depeche Mode.

I stolen

Depeche Modes hit ?Just Can’t Get Enough? fra 1981 kom på lærredet i den fyldte sal, hvorefter kender af bandet Jeannie Mortensen trådte ind på scenen for at fortælle om hendes oplevelser med bandet samt introducere salen for Saint Best´s fire bandmedlemmer. Det som overraskede mig igennem interviewet var, hvor snaksaglige bandmedlemmerne var omkring deres beundring for Depeche Mode og ikke mindst, hvad de forsøger at efterligne fra forbillederne. Med et sådant åbenhjertigt band fungerer konceptet aldeles glimrende. Formatet skal der arbejdes lidt med. Et interview kl. 22 på en gå-i-byen-aften skal gå snapt, ellers taber man publikum, og det første spørgsmål fra salen var også ?hvornår går i gang??

På scenen

Koncerten var til gengæld en energieksplosion, der ikke lod dem noget tilbage ift. forbillederne, når det gjaldt vrik, vrid og flabet attitude. At lægge sig så tæt op af forbillederne, som Saint Best gør med Depeche Mode, kan let endnu i en karikatur. Det vil sige, hvis du ikke er dygtig nok!

Men bandet spiller så godt sammen, at der var overskud til smil, leg og crowd-pleasing, som stod de foran et stadion pakket med publikum. Og lyden er lige så lækker live, som hjemme på afspilleren. Saint Best har for øvrigt netop udgivet en ny single ‘Pacific Girls’.

Jeg kunne i løbet af koncerten godt have ønsket mig lidt mere variation og råhed. Men når bandet er klar til det, kan de blot kigge hen til forbillederne. Herfra i hvert fald en anbefaling til at Saint Best live.I den forbindelse er ?Inspired By? også en god idé til bands, der endnu kun har få numre at gøre godt med og har brug for et længere sæt.