Lisa Nilsson – ‘Kvinnan som är jag’

Lisa Nilsson, sikke en kvinde! Jeg har aldrig før været til koncert med Lisa Nilsson, og hendes plader har ikke roteret på min afspiller. I mine teenageår var der kun én svensk Lisa, og hun hed Ekdahl til efternavn. En sødmefuld skovfe overfor en svensk – og en efter min smag for poppet – femme fatale. Men det var dengang, mit snobberi er mildnet, og som med mig havde Lisa Nilsson sikkert forandret sig, hvilket jeg i den grad måtte erkende. 

Røde roser og lummer natkjole

På fortæppet i Tivolis Glassalen var der projiceret et hav af røde roser, og da den store lysekrone i midten af salen rejste sig, kom Lisa Nilsson skridende ind på scenen i en lummer lyserød natkjole med pelskant. Struttede, som hendes barm, fuld af energi og selvsikkerhed. Opsat på at give os en skøn aften.

Der var kommet former på Lisa, hvilket jeg syntes er skønt. Hendes udseende har forandret siden dengang i 90erne, og det tog Lisa med det samme livtag med. På bagtæppet blev vist et billede af hende fra dengang, hvorudfra Lisa – i tredje person – fortalte om “ikonet” Lisa Nilsson. Det var ikke blot en koncert, men et one-woman show med flere musikalske indslag, vi skulle opleve. 

One-woman show

Nu tænker du måske 1) Hvorfor kunne Lisa ikke blot nøjes med at synge hendes perlerække af popmelodier? 2) Kan det være sjovt, og ikke bare en selvfed proklamation af egne fortrin. Til det kan jeg sige, at Lisa Nilsson har interessante historier at fortælle, og at hun er forrygende til at underholde, at have kontakt med publikum, og at få salen til at grine hjerteligt. Vi lagde os til at sove med ømme kindben. Det med at svenskerne ikke er sjove forbeholder jeg de svenske mænd.

Svenskerne kan det med shows – det har jeg flere gange fået bekræftet på Wallmans. Sammen med sit store ego og kjoleskift, havde hun taget et fem-mand stort band med, der fermt spillede hendes numre, en af dem fik hun endda med på stepdans, efter at han havde bundet hendes sko. Og vi fik sang. Især hendes fremførelse af Whitney Houstons store hit ‘I Have Nothing’ var verdensklasse – fik nakkehårene til at rejse sig og håret til at blæse bagud. 

En sand diva

Det vi oplevede denne aften var ikke blot en diva ala Aretha Franklin, men også en kvinde der kender sit værd og ikke skammer sig over sin alder og skønne kurver. Det var vidunderligt befriende at opleve som mand, og det var svært ikke at blive en smule forelsket i hende Lisa Nilsson efter to en halv times selskab. Jeg kan ikke andet end kvittere med seks svulmende hjerter. Lisa Nilsson er på turne i Danmark.