Park Serralves

Kunstmuseet Serralves, der blev indviet i 1999, ligger i en 18 ha stor park. Det var lige så meget af den grund, at vi valgte at besøge stedet. For inde i parken ligger den smukkeste Art Deco villa. Jeg er evigt forelsket i den industrielle formgivning, som havde sin storhedstid i mellemkrigsårene, og som sidenhen har inspireret nogle af de største moderne designere og arkitekter.Parken er på 18 ha. og bærer præg af at den har tilhørte industribossen Carlos Alberto Cabral (1895?1968), som havde midlerne til at skabe ja, hvad han ville. Dvs. mange eventyrlige og stemningsfulde rum: Alleer, søer, rosenhaver og – sammen med den vidunderlige villa – en barokagtig have med dets bassiner, der trinvis fører ned til den store fontaine.

Bygning blev tegnet af arkitekten Jacques Greber i 1930’erne og er iflg. museet en af de mest berømte og anerkendte art deco bygninger i Portugal. For 5? ekstra, dvs. 10? i alt hvis du også vil besøge kunstmuseet, kan du få adgang til bygningen. Der var desværre et privat arrangement i huset, da vi besøgte parken, så det blev kun til billeder udefra.

Parken blev i 1987 opkøbt af staten, da man ønskede at skabe det nuværende museum, og i stedet for at lade tiden gå helt i stå, er der opstillet flere store skulpturer ? hvilket jeg fungerer rigtig fint.

Kort over Park Serralves

Det er parken sammen med museet, der gør at Serralves er et besøg værd – selv om du kun er på kort visit i Porto. Vi brugte i alt fire timer (inkl. café besøg og museumsshopping), hvilket var nok til at få det meste med.

Værd at vide

serralves.pt/en