Park Serralves i Porto - 1

Kunstmuseet Serralves, der blev indviet i 1999, ligger i en 18 ha stor park. Det var lige så meget af den grund, at vi valgte at besøge stedet. For inde i parken ligger den smukkeste Art Deco villa. Jeg er evigt forelsket i den industrielle formgivning, som havde sin storhedstid i mellemkrigsårene, og som sidenhen har inspireret nogle af de største moderne designere og arkitekter.

Parken er på 18 ha. og bærer præg af at den har tilhørte industribossen Carlos Alberto Cabral (1895−1968), som havde midlerne til at skabe ja, hvad han ville. Dvs. mange eventyrlige og stemningsfulde rum: Alleer, søer, rosenhaver og – sammen med den vidunderlige villa – en barokagtig have med dets bassiner, der trinvis fører ned til den store fontaine.

Park Serralves i Porto - 2

Park Serralves i Porto - 3

Park Serralves i Porto - 4

Bygning blev tegnet af arkitekten Jacques Greber i 1930’erne og er iflg. museet en af de mest berømte og anerkendte art deco bygninger i Portugal. For 5€ ekstra, dvs. 10€ i alt hvis du også vil besøge kunstmuseet, kan du få adgang til bygningen. Der var desværre et privat arrangement i huset, da vi besøgte parken, så det blev kun til billeder udefra.

Park Serralves i Porto - 5

Plantoir (2001) Claes Oldenburg & Coosje van Bruggen

Parken blev i 1987 opkøbt af staten, da man ønskede at skabe det nuværende museum, og i stedet for at lade tiden gå helt i stå, er der opstillet flere store skulpturer – hvilket jeg fungerer rigtig fint.

Kort over Park Serralves

map Serralves_parque

Det er parken sammen med museet, der gør at Serralves er et besøg værd – selv om du kun er på kort visit i Porto. Vi brugte i alt fire timer (inkl. café besøg og museumsshopping), hvilket var nok til at få det meste med.

Værd at vide

Serralves
Rua D. João de Castro, 210
4150-417 Porto Portugal
Hjemmeside: serralves.pt/en