Funkturm

Berlins Eiffeltårn er en betegnelse, der i guidebøger klæber sig til Funkturm. Den gamle antenne, hvorfra verdens første TV-billeder blev sendt. Den står ved et messe center i Berlins udkant og er med sine 125 meter er den noget mindre end TV-tårnet på Alexander Platz. Således, hvor Eiffeltårnet er en uundgåelig del af Paris, er det ikke den samme oplevelse man får, når man besøger Funkturm.

Har du højdeskræk kan jeg ikke anbefale turen, da elevatoren er fritstående, kun omgivet af metaltrapper, modsat TV-tårnet, hvor elevatoren befinder sig inden i tårnet.

Til gengæld kan man her nyde den friske luft ved at gå de få trin op fra den øvre platform. Idet Funkturm befinder sig i Berlins vestlige udkant er halvdelen af udsigten ind mod byen, den anden halvdel ud mod det store skovområde, som omkranser byen. Det er en oplevelse at se, hvor stor Berlin er, men udover TV-tårnet er det næsten umuligt at få øje på andre af Berlins kendte varetegn.

På den nedre platform er der en restaurant, der alle ugens dage byder på buffet. Temaet skifter hver måned, hvor restauranten så serverer mad fra et nyt land eller verdensdel. Et køkken der kan lave al slags mad lyder som en dårlig kantine, og det eneste vi kunne dufte, da vi tog et kort ophold på etagen, var friture. Skal man se Berlin foroven, vil jeg i stedet anbefale Rigsdagen og TV-tårnet. Desuden er der ikke andre turistattraktioner i nærheden af tårnet.

Det eneste, der kunne få mig til igen at besøge Funkturm er det årlige trappevæddeløb, som skulle være en fest at opleve. Jeg kender dog desværre ikke til, hvornår det finder sted.

Værd at vide

funkturm-messeberlin.de