Kunst-Werke i Berlins Mitte

Jeg er blevet mere og mere glad for Mitte. Med Mitte mener jeg bydelen, der befinder sig mellem Rosentahler Platz og Hackescher Markt. Det er ikke et sted, der er overrendt af turister hvilket nok skyldes, at området ikke byder på de store turistattraktioner. Til gengæld gør bydelen krav på mange lækre spisesteder, caféer, gallerier, men også en større kunsthal, Kunst-Werke, der befinder sig i midten af det hele.

Kunst-Werke

Kunst-Werkes ramme er en gammel margarinefabrik, hvilket dog ikke fornemmes. Men det rå, industielle, og derved spartanske udtryk, der er i den store hal samt på de tre ovenliggende mindre etager, giver mulighed for alle slags udstillinger.

Stedet blev landskendt og heftigt diskuteret, da det i 2005 havde en udstilling om terrorgruppen, Rote Arme Fraktion. Opstanden blev så heftig at Kunst-Werke til sidst fravalgte offentlig støtte og selv finansierede den. Udstillingen kan desværre ikke ses længere, idet Kunst-Werke, så vidt jeg ved, ikke råder over en egen samling. Så med mindre du kender de udstillede kunstnere, er det selvfølgelig en joker at besøge stedet. Kunst-Werke, er som nævnt, en kunsthal blandt mange gallerier. Jeg kan derfor anbefale en tur til Mitte, hvis du enten er glad for moderne kunst og/eller ønsker at se knap så kendte sider af Berlin.

Værd at vide

kw-berlin.de