Robert Prisen 2018 hjemmefra

Jeg havde glædet mig rigtig meget til at komme til Robert prisuddeling, efter Robert nomineringsfrokosten, men influenza er hver mands herre. Heldigvis kommer filmfestivalen ud til folket vha. Blockbuster. Tak for det! Det gør også, at jeg alligevel kan komme med en lille anmeldelse.

Det gode

Som filmpris-seer er det umuligt ikke at sammenligne Robert Prisen med Oscar og Golden Globe, og det er jo ikke helt rimeligt. Derfor er jeg også glad for de steder, hvor det bare spillede. Intro, afslutning og pause med Søren Høy og gæster – hvilket jeg ellers ikke ville få med – kunne ikke fungere bedre med de interessante og vedkommende samtaler. Søren Høy er bare passioneret, vidende og sød. Montagen, der blev vist i starten af showet, over årets danske film- og tv-serie, var lækkert produceret. Den fik filmens magi frem og gav mig lyst til at se flere danske film. Der var flere rigtig gode takketaler (se bl.a. bedste originale manuskript). Og så spillede det tekniske, ingen nedbrud osv.

Det nogenlunde

Jeg ved ikke, hvilken gang det er, at showet streames, men Robert Prisen bærer (stadig) præg af, at det er en fest henvendt dem i salen. Som når Kim Magnusson, formanden for Danmarks Film Akademi, inden pausen meddelte, at der var forskellige retter på de fire buffetborde. Det samme gjaldt flere af prisvinderne der i takketalerne fortalte om, hvor fulde de var. Noget der også skal arbejdes med er kameraerne ude i salen. Kamerafolkene løb flere gange frem og tilbage for at finde vinderne. Det samme gjaldt, når der skulle krydsklippes mellem scene og de nævnte personer i salen.

Og det virkelig ringe

“Det handler jo ikke om Paprika. Jo, det gør det jo altid” sagt af værten selv til aftenens Robert Prisen. Jeg vil forsøge ikke at hidse mig for meget op, men at være en diva gør det ikke ud for forberedelse og at fortælle om sig selv hele tiden er ikke charmerende, men pinligt. Jeg var rigtig glad for at kunne følge med hjemmefra, og Robert Prisen gav mig bestemt lyst til at se flere danske film. Men er målet flere seere hjemme i stuerne – hvilket jeg kun kan formode – skal der strammes op.

Værd at vide

filmakademiet.dk