Filmnørdens Hjørne podcast 100 – den med live publikum

Tirsdag aften i Atlas Biograferne, Rødovre var den første gang, at jeg skulle se drengene bag Filmnørdens Hjørne samlet, live. Filmnørdens Hjørne har opbygget deres popularitet og lytterskare udenom de traditionelle, gamle medier som fjernsyn og radio. De har gjort det ved at lave podcast på podcast om film, som man kan lytte til gratis på nettet eller over afspilleren. Filmnørdens podcast skulle ramme udsendelse nr. 100 denne aften, og havde givet deres lyttere mulighed for at komme med på denne runde optagelse. Interessen var pænt stor, omkring 200 mennesker havde valgt at betale 25 kr. for at opleve de let talende og i-munden-på-hinanden-snakkende værter: Casper Christensen, Brian Iskov, Jesper Laursen og Mille Astrup.

På forhånd

På forhånd havde jeg tænkt at, qua programmets høje nørdfaktor ville publikummet sikkert være præget at unge, langhårede mænd, der alt for sjældent ser dagens lys. De var der, men ellers var publikum meget blandet. Dørene til salen skulle åbne kl. 19.00, det skete først 19.30. Da irritationen havde lagt sig, og vi kunne sætte os til rette i den store sal, var det med håbet om, at den afslappede og hyggelige atmosfære fra radioen ville brede sig i salen. Og det skete heldigvis.

Kendte elementer

De kendte elementer fra programmet var med. Som golfklap. Filmanmeldelser. Ændringen af middelmådige filmtitler til bedre, som ?Rævetæskerne? og ?Minknedstikkerne? i stedet for ?Fasandræberne?. Publikum blev inddraget med bl.a. Benjamins framegrab quiz, fra Facebook siden, hvor filmtitler skal gættes ud fra filmens stillbilleder – en temmelig svær opgave for alle tilstedeværende. Jazz jinglerne blev svingende lækkert fremført af et fire mand stort band i scenens højre side, og trommeslageren lavede spontane Rim Shots ?ba-dum-tsss” efter flere af joksne. Elementerne var der. Tilsammen blev det umiskendeligt Filmnørdens Hjørne.

Gæster

Der var kendte gæster i form af Anders Hønissen (Høgh Nissen) fra Harddisken på DR P1, som fortalte om filmens mulige teknologiske fremtid. Filmanmelderen, Ann Lind Andersen, fortalte om hendes tre sværeste interviews, alle med Nicole Kidman. Og Christina Rosendahl, instruktøren af ungdomsfilmen ?Super Voksen? og Formand Danske Filminstruktører berettede om filmbranchens udfordringer, nu hvor indtægter i form af DVD salget nærmest er forsvundet. Alt sammen interessant og underholdende.

Farvel og på gensyn

Inden pausen fik vi alle løftet bagdelen og hænderne i et mere eller mindre vellykket, men højst underholdende mashup af musikken fra filmen ?West Side Story? og West Coast hip-hop, hvor Jesper og Casper forsøgte sig med rappere. I pausen gik det desværre hjemad. Bor endnu i forstaden (Roskilde). Forelæsninger vankede tidligt i morges, og Filmnørdens hjørne har det med at gå over tiden, hvilket jeg har set på deres Facebook side også skete i går. Det var dog en – småfejlene til trods –  meget underholdende aften. Fedt at dedikerede mennesker kan skabe noget stort ved egen gejst og virke. Glæder mig til at opleve live podcast af udsendelse 200, 250 eller hvad det ender med at blive.

Værd at vide

filmnoerden.dk