Egholm Festival

Normalt, når jeg tager ud at høre koncert, er det med fokus på dem, som skal spille. Sådan har jeg det ikke med Egholm Festival. For det første kender jeg ikke mange af navnene, da flere bands og solister er nye, og for det andet er stemningen på øen helt anderledes end, hvad jeg har oplevet andre steder.

Egholm Festival er en rigtig festival med to scener, den store inde i skoven, den lille ved stranden. Og naturligvis de tilhørende mad- og ølboder. I år havde festivalen også fået sin egen øl, Egholm Bryg.

Den afslappende atmosfære skyldes helt sikkert, det der danner rammen for festivalen, beliggenheden. Det er i sig selv en fantastisk oplevelse at kigge ud over vandet ind mod Aalborg. Betragte den smukke natur, nyde sommervarmen og fjordluften. Og så er der ingen hegn rundt om øen eller over-opmærksomme vagter, der tvært står i for dig i vejen. Alle er taget til øen for at have en hyggelig tid.

Musikken leveres af musikere alle med rødder i Nordjylland. Selv om man godt kunne ønske nogle større navne, så fremviser festivalen at vores landsdel bestemt gemmer på talenter. Det er desuden tydeligt at de optrædende kunstnere er glad for den scene, som festivalen giver dem.

Der kunne sagtens have været plads til det dobbelte antal publikummer, men Egholm Festival er stadig en ny (se anmeldelse af sidste års festival). Og det tager tid at få etableret en festival. Jeg er dog sikker på at oplevelsen vil få flere, inklusiv mig selv, til at anbefale andre at besøge Egholm Festival til næste år.