Lee Ranaldo & The Dust på Studenterhuset og 1000fryd

Det smukke samarbejde mellem 1000fryd og Studenterhuset har bragt Lee Ranaldo & The Dust til Aalborg. Koncerten kommer til at forgå på Studenterhuset, efterfesten på 1000fryd. Der er første gang jeg skal bandet. Men musikken lyder lovende, Lee Ranaldos baggrund ikke mindst. Vi ses!

“Sonic Youth-guitarist Lee Ranaldo indtager Studenterhuset med sit band The Dust og sit seneste album, Last Night on Earth, der handler om undergang og ødelæggelse tilsat støjrock. Efter de ikoniske støjrockere i Sonic Youth besluttede sig for at holde pause på ubestemt tid, har medlemmerne hver i sær dyrket roste soloprojekter. Guitarist Lee Ranaldo har brugt tiden på at forfine sin pasion for psykedelisk 70?er-rock a la forbillederne Neil Young og Grateful Dead. Han har dog ikke helt kunne lægge Sonic Youth-arven fra sig på det seneste album fra november, Last Night on Earth, hvor de to stilarter væves sammen til et eklektisk mix.

Albummets skæbnesvangre titel trækker på Ranaldos forkærlighed for science fiction, der ofte er kommet til udtryk i Sonic Youths sange med temaer som undergang og ødelæggelse.

En stor del af de nye sangene er skrevet, mens orkanen Sandy hærgede den amerikanske østkyst. Lee Ranaldo tematiserer på albummets titelsang og ?Black Out? fx oplevelsen af, hvordan hjembyen New York pludselig var uden vand, varme og elektricitet.

Sangeren bor tæt på Zucotti Park, hvor Occupy Wall Street bevægelsen holder til i New York, og trangen til samfundsændringer er også tydelig i flere af sangene bl.a. ?Home Chords?. I arbejdet med Last Night on Earth og på sit tidligere album har Lee Ranaldo arbejdet sammen med flere forskellige musikere. Men til indspilningen af Last Night on Earth har sangeren arbejdet sig frem til det faste band, The Dust, som består af tidligere bandkollega Steve Shelley samt Alan Licht og Tim Lüntzel.

www.leeranaldo.com