Litografi fra boozeartgallery.com

Reklame for boozeartgallery.com

Jeg har længe drømt om at få købt et af Martin Bigums værker og drømmen blev ikke mindre, da jeg så hans udstilling for to år siden på Arken. Interesse og pris følges som regel ad i kunstverdenen, og der kommer nok til at gå et par år før, at jeg får råd til at købe et af Martin Bigums malerier. Så da boozeartgallery.com skrev om et samarbejde, var jeg ikke sen til at takke ja til et af Martin Bigums litografier!

Litografier kort

Litografier bliver fremstillet på de bedste trykkerier og værksteder verden over, i et begrænset antal (oftest imellem 50 og 200 eksemplarer) og med kunstnerens signatur på hver enkelt. Der er ikke tale om et produkt, der er ?dårligere? end maleriet, men blot noget andet. For eksempel har bl.a Picasso, Joan Miró og Roy Lichtenstein produceret litografier. De sælges nu for adskillige tusinde kroner på ebay. Nuvel, selvom prisen er lavere, koster et litografi alligevel en del (afhængigt af din pengepung) og er et spørgsmål om tillid – især når det gælder om at shoppe online.

boozeartgallery.com

boozeartgallery.com, der også sælger giclee prints, holder til i Aalborg – et af Danmarks mest reelle steder 🙂 Det er måske bare min egen overforsigtighed, men der en tryghed i, at boozeartgallery.com netop sælger værker af en lang række danske kunstnere, ud over Martin Bigum bl.a. Jacob Rantzau, Michael Kvium, Ole Ahlberg og Julie Nord. For tilliden går mellem kunstner og sælger såvel som mellem sælger og køber.  En feature jeg elsker og gjorde, at jeg blev helt sikker på, at det skulle være litografiet: ?Composition II? er, at du kan se, hvordan at værket vil se ud med forskellige farver vægge og rammer.

Hjem i min stue

Det tog kun et par dage efter bestillingen at Martin Bigum kom flyvende med posten i et plakatrør, der vist slår alle andre i lækker- og hårdhed. Og det er kærlighed!

Det kraftige papir, teknikken der gør at det nøjagtig ser ud som om at Martin Bigum har håndtegnet netop dette værk + selvfølgelig nummereringen og ikke mindst Martin Bigums egen underskrift. Det føles næsten synd at putte det ind bag glas og ramme. Så vi lader litografiet hænge uden et øjeblik…

Værd at vide

artwolfsen.dk