Lemaitre & drømmen om noget større

I aftes var der koncert med norske Lemaitre på Studenterhuset. En overbevisende koncert af de to nordmænd, der serverede det ene (potientielle) hit efter det andet. Det var min første møde med bandet, og man mærkede med det samme det høje kunstneriske niveau. Jeg er blevet fan, og numrene “Cut to Black” og “Splitting Collors” er kommet på mit forårssoundtrack. Så tak til Studenterhuset for at bringe dem til Aalborg.

Endnu en af de koncerter

Desværre var det også endnu en af de koncerter, hvor vi stod et meget beskedent antal publikummer. Og dermed en koncert uden det sus der hører til, når en fyldt sal kommer i feststemt symbiose med musikerne. En koncert man står og tænker på, ville være fed at se på Vega i København.

Er det så aalborgensernes skyld? Deres manglende nysgerrighed, der gør at så få mødte frem. Det er jo et argument, man hører ofte. Men det nægter jeg simpelthen at tro på. I hvertfald som værende den eneste grund.

Storre drømme

Jeg fornemmer, at samarbejdet Aalborgs spillesteder i mellem fungerer rigtig fint, hvilket også har ført til Northern Winter Beat. Men jeg mener, at der er brug for at drømme større drømme, at man må brede sig mere. Koncerten i går kunne have været en stor fest. Og hvis der er noget aalborgenserne formår, er det at tage i byen for at feste. Så hvad hvis koncerten var lavet til en pop up koncert i nærheden af Gaden, hvor festlivet er? Frem for på Studenterhuset, ved Gammeltorv, hvor alt er dødt, når klokken slår ni. Og så halverede billetprisen til 50 kr. Der var ikke blot kommet flere, men det var også blevet en hel anderledes oplevelse. En koncert skal i dag være mere end musik leveret fra en scene. Ja, jeg besøger Studenterhuset oftere end de fleste, men jeg bliver desværre alt for sjældent overrasket eller overrumplet over koncerterne. Det kører i en fast – velfungerende – form.

Skellet er forsvundet

Festivallerne forstår, at det at tage til festival er mere end musik, og koncertsalene inviterer den ikke-klassiske musik ind i deres huse. Se bare på DRs koncertsal, der også huser P3 prisen. Den 16. maj spiller Vi Sidder Bare Her i vores eget Musikkens hus. Sidste gang de var i Aalborg, spillede de på Studenterhuset. Vil jeg hellere se dem spille i Musikkens hus? Bestemt! Jeg tror det bliver en større og mere højstemt oplevelse. Det betyder ikke, at jeg ønsker at se koncerter alle andre steder end på Studenterhuset, Skråen og 1000fryd. I aften spiller Ulige Numre på Studenterhuset, der er den perfekte ramme til den koncert. Eller hvad med at crowdfunde koncerter? Der er mange muligheder for at skabe unikke oplevelser. Og mangler spillestederne ressourcer til at bringe idéer i spil og udføre forarbejdet, vil jeg anbefale dem at kontakte Aalborg Universitet, hvor de kan få fire måneders ulønnet og kvalificeret hjælp. Vi mangler også praktikpladser i Aalborg.