G((o))ng Tomorrow

Fra i dag og t.o.m. den 10. november er der G((o))ng Tomorrow i Hovedstaden. Og nøj, hvor jeg glæder mig! Det er ikke fordi, at jeg kender nogle af navne, faktisk ikke et eneste af dem. Men det er netop det der er så skønt: Muligheden for at blive overrumplet, betaget, provokeret eller bare henført. Sidste jeg oplevede det var til Njord Biennale, og det gjorde et stort indtryk.

Hvad er G((o))ng?

Ganske kort er G((o))ng Tomorrow en årlig festival for ny, eksperimenterende musik og lydkunst på tværs af genrer og i mødet med andre kunstarter. Det er et ikke et kæmpe program, og desværre har årets hovednavn Venetian Snares x Daniel Lanois forvandlet sig til en aflysning. Det var nu heller ikke den begivenhed, som min kulturradar fangede, da jeg scannede Snyks (som står bag G((o))ng Tomorrow) program. 

Ars Nova

Jeg har lagt billet ind på ‘Ars Nova: Waiting for the Barbarians’, som foregår i Koncertkirken, Blågårds Plads.

Først og fremmest pga. valget af lokalitet. Den gamle kirke er blevet sekulariseret, men har beholdt akustikken formoder jeg. Det bliver første gang, at jeg besøger stedet. Dernæst, og i forlængelse deraf fordi, at det er koret Ars Nova Copenhagen som synger, hvilke jeg heller ikke har oplevet før, men nu lyttet til på Spotify. Sidst og ikke mindst fordi, at det bliver middelalderlig musik, og så ser jeg jo allerede Sean Connery for mig i Rosens Navn. Og alligevel forventer jeg, at det bliver noget som jeg ikke har forventet, men netop eksperimenterende.

Mere end det

Det officielle program 2018 er:

  • 2.: Scenatet opfører Jessie Marinos ‘Nice Guys Win Twice’
  • 4.: Ars Nova: Waiting for the Barbarians
  • 7.: År & Dag på Copenhagen Contemporary
  • 7.: Simon Løffler & Ensemble Adapter
  • 7.: Niels Lyhne Løkkegaard: Music for Krügerrand – quartet for gold bullion coins
  • 8.: Neue Vocalsolisten & Nicolai Worsaae
  • 9.: Henning Christiansen / Opus 37: Dejligt vejr i dag, n’est-ce pas, Ibsen
  • 10.: Astrid Sonne + Ying-Hsueh Chen + Cucina Povera

Lokationer: Rundt om i byen

Værd at vide

Hjemmeside: gongtomorrow.dk