Vandreture ved Sejerøbugten

Jeg har familie ved Sejerøbugten, hvor der er nogle fantastiske badestrande. Du skal langt ud, før vandet går til navlen, men mens du traver ud med forventning om en dukkert i det svalende vand, kan du nyde synet af enten Nekselø eller Sejrø, afhængigt af hvor du befinder dig.

De oplagte vandreruter

Det er straks sværere at finde vandreruter med start i Havnsø. Du kan tage turen rundt om byen, hvilket vil sige, at seks ud af de otte kilometer er asfalt: en del villavej, en pæn del langs marker, hvor du ikke møder noget insektliv, og sidste del langs vandet ned til havnen.

Du kan også vælge at tage færgen til Sejerø, hvilket jeg gjorde for nogle år siden. Der er ikke stier, så det er enten at gå langs stranden eller på asfalt. Den største attraktion er fyret. Ellers er der kirken, Brugsen og det faktum, at der ikke er nogen ræve, hvilket betyder, at hønsene går frit rundt. Færgeturen er også hyggelig. Jeg har ikke planer om at komme tilbage, men jeg kan godt anbefale dig en vandretur på Sejrø en sommerdag. På havnen købte jeg en is – mon ikke man kan det endnu?

Til fods langs vandet

Jeg valgte fra Havnsø at bevæge mig op mod Ordrup Næs, for det meste langs stranden. Der var flere smukke naturoplevelser på min vej. Men jeg fandt ingen ruiner, mindesmærker eller rester af historien, ud over gamle transformatorer, der tavst venter på at blive pillet fra hinanden eller, mere sandsynligt, ruste væk.

Manglen på store historier gør på alle gode måder området omkring Sejerøbugten provinsiel, eller skal jeg sige udramatisk, med mindre sommerhuse, modsat hvad jeg oplevede på Møn. Jeg så heller ikke afskærmede strande som i Whiskeybæltet. Det betyder samtidig, at turen går frem og tilbage langs samme strand. Er det så turen værd? Bestemt! Der var få mennesker på min vej, og naturen er unik. Der er en ro her, som jeg længes efter hjemme i København.

Jeg gør brug af alltrails.com når jeg skal planlægge en vandretur.