Et besøg i Malmö Konsthall

Jeg er rigtig glad for Malmø og nyder at tage der over et par gange om året. Om sommeren er målet Malmø Festival og om vinteren spiser vi kardemommeboller, drikker god kaffe, dyrker forskellene mellem dansk og svensk arkitektur og besøger Malmö Konsthall. På samme måde som Malmø Festival er gratis at overvære, koster det ikke noget at besøge kunsthallen. (Moderna Museet er for øvrigt også blevet gratis at besøge). Det er god stil! Ikke mindst fordi at Malmø Kunsthal er en af de kunsthaller, som jeg holder allermest af.

Højt til loftet

Gang på gang bliver jeg imponeret over de interessante – og for mig ukendte – samtidskunstnere, som stedet disker op med. Og så er bygningen, ja, som en kunsthal bør være. Den store hal giver plads til kunsten. Der er højt til loftet og skråvinduerne skaber sammen med de lyse trægulve en behagelig atmosfære.

Denne gang var det den ungarske kunstner Rita Ackermann med hendes kæmpe malerier. Værkerne ligner udviskede grønne kridttavler. Men at der er en mening med værkerne, bliver du fint oplyst om, hvis du ser det 10 minutter lange interview, lavet til udstillingen, med kunstneren. For øvrigt hendes første i Skandinavien.

Kombination

Det tager ikke lang tid at komme gennem udstillingen. Vi plejer at tager den hurtige omgang, 10 minutter rundt for at få en fornemmelse, og så smutter vi i caféen, hvor de serverer en lækker buffet eller suppe. Derefter tager vi så tiden til at vende tilbage til hallen. Undersøger nøjere de værker, som i første omgang vakte vores interesse. I sig selv kan du ikke bruge mere end et par timer i Malmö Konsthall (inkl. mad og museumsshopping). Det som gør turen værd er kombinationen. At gå rundt i Malmø og kigge i butikker og så få slappet af med kunsten. Få pulsen ned og lade tankerne føres mod andre ting end de varer som skal bringes med hjem over Øresund. Prøv det. Jeg kan anbefale det!

Værd at vide

konsthall.malmo.se