Kira Skov på Studenterhuset

Torsdagens koncert var første gang, jeg skulle Kira live. De mellemgode pladeanmeldelser af hendes tidligere album, der ikke rigtig fængede, havde ikke ført til et koncertbesøg.

Det nye album, ?When we were gentle?, har imidlertid fået fremragende anmeldelser fra en enig musikpresse. En ny producer og en mere afdæmpet Kira var åbenbart blot det, der skulle til. Og jeg har nydt det nye album, der dog skal indtages i bidder. Anmelderne har henvist til Pj Harvey og Nick Cave. Mine tanker har derimod været rettet mod Beth Gibbons, forsangeren for Portishead, der som Kira Skov har en meget markant stemme, fremragende plade fra 2002, ?Out of season?.

Fremmøde

Det er aldrig til at vide, hvor mange der støtter op om en koncert på Studenterhuset, men der var pænt fyldt ved stole alle og borde, til denne siddekoncert. Kira kom ind iført en knælang, hvid kjole med sort blomsterprint. Den blev båret med et par smalle læderbukser under. Kira er stadig en rock chick!

Cool, og med et smil, ikke vrængen, på læben lagde hun ud med nummeret ?when we were gentle?. Udover nummeret ?Copenhagen? var alle de følgende numre (så vidt jeg ved) fra den nye plade. Bandet, der ud over Kira bestod af en bassist, guitarist, trommeslager og orgelfører spillede tæt på ufejlbarligt, hvilket sikkert skyldes, at de havde været med til indspilningen af albummet.

Riders of the highway

Når det fungerede bedst, tog bandet os med på en øde landevej i en sen nattetime. Som Riders of the highway, kørte vi med i en velkørende gammel Blues pick-up. Orglet satte farten, guitaren lyste op som torden i horisonten og The Doors sad tilbagelænet på bagsædet. Sublimt!

Når det fungerede knap så godt, var det når guitaren fik for meget plads og skar og vred sig gennem numrene. Det virkede som rock tøsens slåen sig i tøjret. Heldigvis var det blot små sten på vejen. En fremragende koncert, der fik mig til at juble med som resten af salen.

Værd at vide

kiramusic.com