Åben festival på Østerbro og i Nordhavn

I denne weekend (10. til 12. september) var der Åben festival. Lokationerne var spredt ud over Østerbro og Nordhavn.

Det vilde hus – en genbrugsskulptur af Thomas Dambo

Det vilde og hyggelig hus foran genbrugsstationen er bygget af genbrugskunstner Thomas Dambo. Mere om ham senere. Meget passende ligger det Vilde hus ved indgangen til Genbrugspladsen. Huset er er smukt symbol for de grønne og bæredygtige fællesskaber. I fremtiden vil der være forskellige grønne aktiviteter, foredrag, undervisning og workshops.

Åbent hus hos Nordsø Records

Jeg har længe drømt om at se et ægte vinylpresseri. Fra musikbranchen har jeg flere gange hørt, at det er svært at få trykt vinyler, der er simpelthen for få trykkerier ift. udgivelser. Nordsø Records er et af de to vinyltrykkerier, der findes i Danmark, og de har også travlt. Under Covid-19 er leveringstid forlænget fra én til tre måneder. Stedet har en bar, DJ pult og en scene til mindre koncerter. Et hyggeligt sted, som jeg glæder mig til at besøge igen.

Værd at vide

Nordsøvej 8 2100 København Ø Denmark nordsorecords.com

Toys of joylessness or disturbance & debility

Fem minutter på cykel fra Nordsø Records, ved Bilvask.nu, ligger Galleri Friisland. På den ydmyge adresse kan du komme ind i en anden verden. Jeg har endnu oplevet meget VR kunst, der fungerer, men det gør østrigske Otmar Wagners. Otmar Wagner har haft Europa som sit kunstneriske tema siden 1990’erne. Han behandler Europa som et politisk, kulturel og fysisk legeme, der er opdelt af mure, gennemtrængt af kredsløb, politiske lidelser og andre smitsomme sygdomme.

Værd at vide

Kattegatvej 39 2150 Nordhavn friisland.dk

KARGO | Bar og Club

De interessante steder ligger spredt på ydre del af Nordhavn. Først skal du igennem alt vejarbejdet, der forlænger ruten betragteligt, derefter skal du finde de anonyme steder mellem byggepladser, garager og pakhuse. På vejen til PB43, der endnu ikke var åbnet, fandt jeg KARGO. Her nød jeg en øl og stemningen på en efterårsaften, der føltes som en sommeraften, inden turen gik hjemad.

Værd at vide

Skudehavnsvej 13 2100 København instagram.com/kargocph

PB43

Lørdag aften besøgte vi så PB43. Det var en skøn aften, der føltes som den sidste sommeraften. Der var live musik i gården og Thomas Dambos værksted var åbent.

Du kender måske hans store trolde, hvis ikke kan jeg anbefale dig at følge ham: instagram.com/thomasdambo. Det var nok også sidste mulighed for at besøge værkstedet her, da det skal rives ned på grund af en ny vej.

Værd at vide

Skudehavnsvej 25 2150 Nordhavn