Interview med Le Fix og FACE om ny tøjkollektion

Jeg er lidt oppe og køre over mit besøg hos Le Fix og mødet med street-art kunstneren FACE. Jeg var blevet inviteret til at besøge Museum Jorn i Silkeborg i torsdags, men det blev desværre aflyst i sidste øjeblik. Min torsdag var derfor fri, da jeg fik en invitationen til at se udstillingen “OFF FUTURE – END OF THE WORLD” med den italienske street art-kunstner FACE hos Le Fix i Guldbergsgade på Nørrebro.

Le Fix

Indrømmet, jeg havde inden besøget, ikke det store kendskab Le Fix og slet ikke til FACE. Så det blev til en halv times huhej research inden jeg tog turen til Guldbergsgade. Men jeg blev tændt med det samme, jeg trådte ned i butikken, der også bliver brugt som showroom til udstillinger. Har du brug for et brush up på Le Fix, kan jeg fortælle, at Le Fix blev grundlagt i København 1999 ud af kærlighed til kunst og tøj. Le Fix blev stiftet af Jesper Holm, Rasmus Jacobsen og Benny Kusk, som er den tilbageværende af de tre. Det er også Benny Kusk, som du hører i interviewet. Som du sikkert ved, elsker jeg møder mellem forskellige discipliner, ikke mindst kunst og mode. Jeg er ikke den eneste. Le Fix sælger deres i tøj i butikker rundt om i verden + via deres webshop. Le Fix er bare brandet, hvis du deler min passion. 🙂

OFF FUTURE – END OF THE WORLD

Den nye kollektion/udstilling, som jeg besøgte butikken for at se, var ‘OFF FUTURE – END OF THE WORLD’ med den italienske street art-kunstner FACE. Le Fix lavede i forbindelse med deres SS19-kollektion ‘OFF FUTURE’ et collab med FACE. Udstillingen er en naturlig forlængelse af samarbejdet. ‘OFF FUTURE – END OF THE WORLD’ består af originale kunstværker – inklusiv et sjældent maleri fra 1900-tallet tilført FACEs futuristiske mindset. Le Fix og FACE har samtidig lanceret et nyt collab, der består af en limited skjorte, t-shirt (som jeg går rundt i) og et skateboard.

FACE

Okay, det var lidt at et wow! da jeg inden interviewet tog et kig på, hvad FACE laver. FACE – der som du kan se ønsker at være anonym- er født- opvokset og bor i Milano. Han voksede op i et miljø, der var præget af byens skateboardere og forfatterscene. Inspireret deraf begyndte han at arbejde med kunst og design. FACE blander det hellige og profane, den klassiske stil med den geometriske. Det udmønter sig i bla. collager af katolske skrifter, Maria figurer dryppet til med sort voks og nu smileys klippet sammen med Terminator. FACE har ikke blot noget på hjerte, men vil også gerne provokere. Som han sagde inden interviewet: “please ask me something provocative.”

Fra samtale til lyd

FACE, Benny Kusk og jeg tog turen til gårdhaven for at lave interviewet. Jeg tog min mobiltelefon frem for at optage og derefter transskribere. Men det blev så interessant, at jeg synes du skal lytte til det. Indrømmet, kvaliteten er ikke helt i top, men min nye telefon gør det imponerende godt ift. min Zoom lydoptager, som jeg plejer at bruge. Desuden er det blevet meget nemmere at udgive podcast. Tjek Anchor, hvis du har lyst til at prøve. Den koster gratis, og du kan udgive direkte fra din telefon.

I interviewet kan du bl.a. høre FACE og Benny fortælle om, hvordan at samarbejdet startede. Forskellen på at arbejde som designer og kunstner. Hvilke budskaber FACE ønsker at sende med hans værker, hvorfor han ikke vil vise sit ansigt og meget mere. Håber at du også får en god oplevelse ved at lytte til interviewet.