På besøg i Berlins Aquarium

En øgle er blevet ved at spøge i mine tanker. Den store stenøgle foran Aquarium ved Zoo Berlin! Da jeg besøgte den zoologiske have, valgte jeg Aquarium fra, idet jeg ikke fandt behag i at betale ekstra for at se fisk, krybdyr, slanger og insekter. Ikke ligefrem dyr, jeg lyster efter at se. Imidlertid ligger lyst- og angstcenteret i hjernen ikke langt fra hinanden, så jeg tog modet til mig og trådte indenfor i den gamle bygning fra 1913.

Læs eller genlæs: På besøg i Zoo Berlin

Bygningen ser udefra ikke stor ud, men den rummer alligevel en imponerende variation af ovennævnte arter. I stueetagen svømmer fisk rundt i små og store akvarier. Ud over at der er mørkt, er gangene forholdsvis smalle. Så da jeg skridtede bagud, for at tage et billede af de store akvarier, gippede det i mig, da jeg opdagede at en haj kiggede mig over højre skulder.

Flere og mere faretruende dyr holder til på første sal. Det første man ser på venstre hånd, når man kommer op af trappen, er kæmpe store pythonslanger. Desuden byder denne sal på forskellige øgler, skildpadder og krokodiller. På tredje sal regerer edderkopper, sommerfugle og andre insekter. Desværre gemte de fleste sig bag planter, så jeg fik kun få af dem at se.

Aquarium er et glimrende sted, hvis du skal have afprøvet dine forbier. Jeg kunne se på de andre gæster, at der var nogle montre de gik helt tæt på, andre langt uden om. Det samme gjaldt mig selv.

At betale 13?, det samme som for at besøge Zoo Berlin, er i overkanten. Men Aquarium er et stemningsfuldt, ja nærmest et magisk sted. Bygningen udgør en smuk ramme, bygget i en tid hvor en stor del af verdens arter endnu var uopdagede, og dyrene inden for er farvestrålende, fascinerende og farlige.

Værd at vide

zoo-berlin.com