Blondage til Lillefredag i Tivoli

Børn høje på sukker og med vildskab i øjnene på jagt efter den næste oplevelse. Forældre der forsøger at følge med. Folk i grøfter som bugner af dansk – og flere steder nu også økologisk – øl og mad. Ja, de fylder en pæn del i Tivoli. I hvert fald for mig, der ikke har besøgt haven i flere år.

Men Tivoli er også et sted med mange koncerter. I flere år har der med konceptet Fredagsrock været rock, pop etc. på Plænen. I år har Fredagsrock så fået en lillebror/-søster: Lillefredag, der byder på koncerter 22 torsdage fra april og frem til den 22. september.Koncerterne foregår allesammen på en lille udendørs amfiscene beliggende ved et af Orangeriets hjørner. Tivoli skriver selv, at der plads til 800 siddende og stående gæster. Pænt optimistisk! Men Tivoli har altid været ekstremt dygtige til at administrere den knappe plads, som de råder over.

Blondage

Jeg var taget til Lillefredag for at se Blondage. Den danske duo bestående af Esben Andersen og Pernille Smith-Sivertsen, tidligere kendt som Rangleklods. Som faste læsere af bloggen vil vide, er jeg ikke altid lige begejstret for elektroniske koncerter. Ikke pga. musikken, men fordi det kan være kedsommeligt, at se musikerne stå bag hver deres pult uden at interagerer med publikum. Det var heldigvis slet ikke tilfældet til koncerten med Blondage.

Maskinparken fyldte på den lille scene, men den blev styret i en hastighed så selv en omstillingsparat omstillingsdame ville have svært ved at følge med. Og når musikken kørte af sig selv, blev mikrofonen taget i hånden for med nutidens vrik at danse tonerne ud til folket. Esben og Pernille supplerer hinanden superb, med deres henholdsvis mørke og lyse stemme.

Jeg var fan af Rangleklods, men jeg kan ikke andet end respektere, at Esben og Pernille har skiftet retning mod det mere poppede. Nok emmer lyden af Mø og Major Lazer, men det er i sig selv ikke at sælge ud. Ikke mindst når kvaliteten er så høj på plade og live. Hør blot deres nyeste single ?Boss?. Så er din eventuelle tvivl gjort til skamme. Det nummer er på min og mange andres liste over årets sommerhits. ?Det er virkelig underligt at spille, når der er så lyst. Vi er normalt et natband.? kom det fra Esben i slutningen af koncerten. Den oplevelse har jeg til gode, men Blondage skabte en fest på en lys sommeraften i Tivoli.

Scenen

Da alle musikerne, der spiller til Lillefredag er danske, har du også mulighed for at se dem spille mange andre steder. Men jeg er glad for den lille scene. Du er tæt på musikerne. Der skal ikke betales ekstra entré. Og mht. lyden, så sad jeg på række tre. Musikken overdøvede helt lyden af hvinende børn og larmen fra forlystelserne.   

Værd at vide

tivoli.dk