En stund med Henning Jensen

Med trætheden efter Northern Winter Beat i kroppen, begav jeg mig søndag eftermiddag til Aalborg Teater. Teatret var fyldt med et andet, noget ældre, men samtidigt mere friskt publikum, der havde trodset den håndboldentusiastiske nationalfølelse. De fleste tilstedeværende vil sikkert, som jeg, helst tænke tilbage på dagen som en berigende en af slagsen, takket være Henning Jensen.

At skulle betale penge for at se en skuespiller tale om sig selv kan umiddelbart virke som spild af penge! For hvorfor ikke hellere se stykket skuespilleren skal spille og så eventuelt læse dennes erindringer? Og ja, det afhænger nok af skuespilleren, men Henning Jensen gav fuld valuta for de 110 kr. Han ikke bare berettede fra stolen, om sit liv, men rejste sig flere gange for på humoristisk vis at spille de store afdøde (og selv-vigtige) skuespillere som Betty Nansen, Jørgen Reenberg og mange flere. Henning Jensen viste sig at have et stort humoristisk talent, hvilket man desværre ser for sjældent og nok heller ikke kommer til at se i stykket ?Indenfor Murene?, som han er taget til Aalborg for at spille.

Og han gav os en god indsigt i skuespillerfaget, som altid har fascineret mig. For hvordan kan man som skuespiller forsvare en karakter, som publikum finder usympatisk? Henning Jensen vælger at blive rollen, selvom det ikke er det nemmeste rent følelsesmæssigt. Beretningen om Henning Jensens skuespillerkarriere blev fortalt side om side med hans personlige historie, herunder om hans forhold til begge forældre. Det var meget hudløst. Hans depression, som han har holdt mange foredrag om, er sikkert grunden til, at han magtede at fortælle det med ro og klarsyn.

Turen i Aalborg Teater var en rigtig god afslutning på en hektisk kulturuge. Eneste kritikpunkt er Jan hertz, der interviewede Henning Jensen. Eller nærmere gang på gang afbrød ham med klichefyldte bemærkninger, hvilket forstyrrede oplevelsen. Heldigvis forstod Henning Jensen at bryde tilbage, så vi kunne få hele historien. Jeg håber at få en plads Inden for teatrets mure, når stykket har premiere den 17. februar.]]>