Podcast jeg lytter til denne sommer

At sige, at der kommer mange nye podcast til er en underdrivelse. Dagene hvor man – som jeg engang gjorde – satte sig med en mikrofon og snakkede lidt om løst og fast, mens støjen støjede, er nu blevet afløst af flotte produktioner. Derudover er der kommet meget godt audio drama til. Er det ikke typisk, at DR lukkede deres Radio Drama afdeling lige før dens genkomst. Nå, men jeg er rigtig glad for de mange podcasts. 🙂 Spotify vil også være med på lydbølgen, og herfra startede min søgen efter sommerens lyd lækkerier.

Ecstasy: The Battle Of Rave

Jeg var ung i 90’erne, og husker tydeligt da den elektroniske lyd kom blæsende ind på mit teenageværelse. Det var med nummeret ‘Chaos’, udgivet på Coma Records, af Dr. Baker, aka. Kenneth Bager og Lasse “Illinton” Mosegaard. Dengang vidste jeg naturligvis ikke, at acid house allerede havde mistet sin uskyld, eller nok nærmere vision og naivitet. At the second summer of love var historie. “It is not the story, it is a story!” Fornemt fortalt gennem interviews med djs, festarrangører, pushere og loven. Kan høres uden reklamer på BBC.

Under the influence

Der findes rigeligt med podcasts, film og serier om, hvad de sociale medier gør ved vores selvbillede og virkelighed. ‘Under the influence’ gør det lidt bedre og hel del sjovere. Journalist og mor til to, Jo Piazza, undersøger, hvad det vil sige at være Mom Influencer. Hun går professionelt til værks og prøver at efterligne de mødre som tjener millioner af dollars på det. Der er mange forhindringer på den vej, og Jo Piazza fortæller hudløst om det meste. Ud over at være interessant og sjovt er det en smule trist.

Fall of Civilizations Podcast

Undergangshistorier er dybt fascinerende. Lyder historieundervisning kedeligt, skal du virkelig give ‘Fall of Civilizations’ en chance. Værten beretter i et skønt melankolsk toneleje om bl.a. Romerrigets ankomst til England, og hvad der førte til faldet. I stedet for kun at fokusere på de overordnede linjer, hører du om, hvordan at livet måtte have været for de som var vidner til faldet.’Fall of Civilizations’ gør historien nærværende. Episoderne kan lyttes til enkeltvis. ‘Easter Island – Where Giants Walked’ overraskede og satte sig i mig.

MUBI Podcast

MUBI – streamingtjenesten du stolt fortæller alle om, at du har abonnement på, men alt for sjældent bruger – er også startet på podcasting. Første sæson har fokus på film, der havde stor betydning i hjemlandet, men var næsten ukendt for det internationale publikum og udenlandske filmkritikere. Har du for øvrigt ikke hørt den vanvittige historie om Nordkorea, der kidnappede en sydkoreansk instruktør og en filmstjerne, kan jeg anbefale dig at høre podcasten Real Dictators: ‘KIM JONG IL PART 2: TIME TO MAKE A MOVIE‘.

Og så til det dramatiske

Blackout

Sæson 2 af Blackout er landet. Postapokalyptisk thriller om en small town radio dj, spillet af Rami Malek, der kæmper for at beskytte sin familie og lokalsamfundet efter at strømmen forsvinder.

Red Frontier

‘Red Frontier’ er skrevet, instrueret og produceret af Sarah Nolen, der skrev manuskriptet til en af mine favorit tv-serier ‘The Americans’. Så spændende at jeg holder en pause til sæsonen er færdig. 

Old Man Starlord

Efter at Marvel har lavet to sæsoner af ‘Wolverine‘, der fungerede virkelig godt og var min indgang til ny audio drama, har de kastet sig over Star Lord (Guardians of the Galaxy). Han er blevet gammel, men stadigvæk lige selvoptaget. Hvor den første film var sjov og flabet, er min oplevelse efter første afsnit meh. Men jeg giver den en chance til. Hvad tænker du, og kan du anbefale andre podcast?