Spreepark

Det tidligere Østberlins forfaldne boligblokke, fabrikker osv. giver mulighed for udforske den forfaldne fortid. Eller sådan har det været! For mange af stederne er desværre blevet ryddet eller afspærret.

Naturen & et sikkerhedsfirma

En af de attraktioner, der i den henseende lokker mest er forlystelsesparken, Spreepark, som var den eneste af slagsen i DDR. Berlins bystyre forsøgte at holde det store pariserhjul og de andre attraktioner kørende efter murens fald, indtil parken gik konkurs i 2001. Nu er det naturen, der råder over parken sammen med et sikkerhedsfirma.

I diverse guidebøger kan man læse, at det er muligt at springe over hegnet, så vi tog den lange gåtur fra S-Bahn stationen, Treptower Park. Det var desværre med uforrettet sag, da det grønne hegn gør det stort set umuligt at springe over, samtidig med at utallige skilte, der på tre sprog lover retsforfølgelse og fare for liv og lemmer. Jeg har svært ved at forstå denne holdning, idet man kommer for at se og ikke stjæle de rustne og forfaldne genstande

Andre attraktioner

Tager du alligevel turen til Treptower Park, kan jeg anbefale, at du smutter omkring det imposante, Sowjetisches Ehrenmal, der hylder den sovjetiske soldats sejr over Nazismen. Og så er Treptower Park et lækkert rekreativt område, hvor berlinerne slapper af, og hvorfra man også kan tage en sejltur på Spree.

Værd at vide

berliner-spreepark.de